2024. február 28., szerda

Osztálytársak feladat

Készíts egy JSON fájlt, classmates.json néven, és vidd fel az osztálytársaid nevét, lakhelyét, és hobbiját. Figyelj az idézőjelekre és a zárójelekre, hogy szabályos json fájlt hozz létre.

Hozz létre egy classmates.html fájlt. Classmates alkalmazás legyen a neve, és add hozzá a ClassmatesController-t.

Az alkalmazásodban hozz létre egy title nevű változót, melynek értéke „Osztálytársak” legyen. Olvasd be a változó értékét első szintű címsorba.

Következőként adj hozzá egy search mezőt, amelybe ha beírjuk valamelyikük nevét, vagy a név részletét, csak azokat a neveket fogja megjeleníteni. (ng-model; filter)

Hozz létre egy táblázatot, amelybe a minta szerint beolvasod az adatokat a json fájlból. (liveserveren futtasd, csak akkor olvassa be) A hibakezelést a konzolba írasd ki (console.error)

A táblázat létrehozásánál adj hozzá szemantikus elemeket, pl a fejléc sora, és az adatok csoportosítása. A táblázat első sorát válaszd ki, mint első gyermek elemet, és a háttér színe szürke, betű fehér, és félkövér legyen.

Minden második sora a táblázatnak világos szürke legyen. (pszeudó classt használj). A táblázat szegélye 1px-es egyenes fekete vonal, figyelj arra, hogy ne dupla vonalak fussanak körbe. A táblázatban 10px-es belső margót állíts be. Az oldalon 20px-es belső margót állíts be. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

SQL PARANCSOK

-- Minden érték lekérése SELECT * FROM tablanev SELECT oszlop1, oszlop2, oszlop3 FROM tablanev SELECT ` oszlop1 ` , ` oszlop2 ` , ` os...