2022. december 12., hétfő

2022.12.13. kedd-szerda 11 évfolyam táblázat és űrlap ellenőrzés gyakorlása

 Hozd létre az alábbi formot:

1. Hozz létre egy index.html-t, és egy style.css-t. 
2. A html fájlban hozz létre egy konténert, amelynek a tartalmát, a h1-es címsorban lévő címet, és a táblázatba foglalt űrlapot középre helyeze flexbox segítségével.
3. A táblázatnak egyszerű adattípust tartalmazó cellái legyenek, 6 sorral és két oszloppal, amelynek segítségével a fent látható elrendezést fogod kapni. 
4. Az első oszlopba label tagek közé helyezd el a feliratokat. 
5. A második oszlopban a névhez egyszerű text típusú input mezőt használj. Az E-mail-hez email típusú input mezőt, a telefonszámhoz, tel típusút, a jelszóhoz password típusú input mezőt. 
6. Az elküldés és a reset input mezők egy cellába kerültek, az elküldésre 10px jobb margót helyezz el, hogy ne tapadhon rá a törlés gomb. Figyelj arra, hogy az összes input mező és a hozzá tartozó label tag, a form html tag-ek közé kerüljön.
Űrlap ellenőrzés:
1. Csatolj egy script fájlt a html oldalhoz.
2. A form action értéke üres legyen, id-t adhatsz hozzá.
3. Az elküldés gombra köss rá egy eseménykezelőt, pl egy onclikcet, amely hívjon meg egy függvényt, pl: formCheck();
4. Tárold el az input mezőket változókba. (név, email, tel, pass1, pass1, send)
5. If, else if elágazással írasd ki alert ablakba, ha valahol hiányzik az érték, a jelszó újránál pedig, azt vizsgáld meg, hogy ha nem egyezik meg a két jelszó, akkor alert mezőbe írja ki nem egyezik a két jelszó. 
6. Ha elkészültél töltsd fel a github csatornádra, hívj meg contributornak (latiza) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

SQL PARANCSOK

-- Minden érték lekérése SELECT * FROM tablanev SELECT oszlop1, oszlop2, oszlop3 FROM tablanev SELECT ` oszlop1 ` , ` oszlop2 ` , ` os...