2014. március 3., hétfő

Szöveg megadása - Nem törhető szóköz( )

A böngészők a szöveg megjelenítése során bármelyik szóköznél sortörést iktathatnak be és új sort kezdhetnek, ha a következő szó már nem fér el az adott sorban. Előfordulhat, hogy két szó között le akarod tiltani a sortörést. Ilyen esetben a szóköz helyett az  speciális karaktert kell beírnod a forráskódba. Például így megadva aKiss Pál tulajdonnév két szava semmikép sem kerülhet külön sorba.
Az   speciális karakternek van egy másik alkalmazási területe is. Ha több ilyen karakter szerepel közvetlenül egymás után, akkor azokat a böngészők több egymás utáni szóközként jelenítik meg. (Ellentétben a normál szóközökkel, amiket egyetlen szóközzé vonnak össze.) Tehát, ha például három szóköznyi üres helyet akarsz hagyni valahol, akkor ezt kell a forráskódba írni:    
Ezt a megoldást a HTML könyvek szerzői általában nem ajánlják. Helyette stíluslapok használatát javasolják, mert azt elegánsabb megoldásnak tartják. Lehet, hogy elegánsabb, de biztos, hogy macerásabb. Ha két-három szóköznyi üres helyet akarsz hagyni valahol egy bekezdésen belül, akkor nyugodtan írhatsz a kódodba néhány egymás utáni   karaktert. A megoldásnak nincs semmilyen káros mellékhatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

SQL PARANCSOK

-- Minden érték lekérése SELECT * FROM tablanev SELECT oszlop1, oszlop2, oszlop3 FROM tablanev SELECT ` oszlop1 ` , ` oszlop2 ` , ` os...